Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» із Олексієм Буряченком.

«А хто буде наповнювати державний бюджет України? Хто буде працювати на економічному фронті? Хто буде інвестувати в український бізнес, розуміючи, що він не зможе навіть до кінця при сьогоднішніх правилах гри тримати весь виробничий процес? Тут є дуже багато питань. Чи ми маємо все спрямувати, щоб повертати українців з-за кордону, що зараз, відверто кажучи, мало вірогідно?», - міркує Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, це питання комплексне, однозначного рішення немає, але українців з-за кордону повертати треба. Для цього, стверджує він, треба не втрачати зв'язок з цими людьми, тобто влаштовувати якісь навчання, акції, інформувати їх про події в Україні, бо ж російські пропагандистські канали набагато активніше присутні навіть у країнах Європи.

Отож, констатує економіст, найголовніше тут – не втрачати зв’язок, а також сприяти поверненню людей. Зокрема, пояснює він, передусім треба гарантувати безпеку в Україні, а також забезпечити людей житлом і роботою.

«Ситуація мінятиметься, коли ми перейдемо у режим відновлення. Тому що тоді, по-перше, це буде значно більший спектр можливих напрямів, де можна прикласти робочі руки. По-друге, думаю, що це будуть достатньо зокрема прибуткові проєкти, тому що це інвестори, це будуть зовсім інше гроші. По-третє, звичайно, це питання безпеки тоді вже буде зовсім інше. Тому от треба орієнтуватись на те, що у перспективі буде краще, але вже сьогодні намагатися сприяти, щоб люди поверталися», - пояснює Ярослав Жаліло.

Популярні новини зараз

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський розповів, чим відрязняється наша медицина від європейської.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як республіканці ставляться до України.