Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На його думку, тут насправді немає ніяких проблем, бо, якщо ти справедливо і чесно отримав свій білий квиток, то спокійно може повторно пройти ВЛК і підтвердити свій статус. Водночас, додає експерт, насправді він знає декількох таких людей, які купили групу інвалідності і спокійно собі щомісяця катаються закордон, тому перевірки потрібні.

«Нічому в цьому поганого не бачу. Якщо у тебе нічого ховати і ти можеш бути відвертим, так прийди, зроби ще раз, доведи. Послухайте, я знаю людину, яка не брала ніякої участі у бойових діях, і вона має цей статус. Я знаю таку людину особисто. Прийшов, заплатив гроші. У нашій країні все можливо, от і все. Тому я нічого в цьому не бачу», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Отож, стверджує експерт, якщо ти маєш паспорт громадянина Україні, то ти обов'язково повинен захищати свою державу, хочеш ти цього чи не хочеш. А якщо ж не хочеш, додає він, – будь ласка, відмовляйся від громадянства.

«Приїдь, покажи, що дійсно так, і все, нема питань. Я ж не кажу, що потрібно мобілізувати людей, які не придатні, і незважаючи на це, потрібно відправляти їх на передову чи в армію. Ні, я кажу про те, що, якщо ти громадянин і чоловік, ти повинен захищати свою країну, свою державу. Це обов'язково, по-іншому не може бути», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи вдасться путіну вплинути на вибори в Європарламенті.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як нам повернути чоловіків з-за кордону.