Про це він розповів у своєму блозі.

«Якщо ми подивимося на ситуацію, як вона розвивається, ну, вона, мабуть, і не могла розвиватися зараз інакше. Чому? Мене часто от зараз запитують представники ЗМІ, дуже багато запитів, інтерв'ю, коментарів, а як вплине американська допомога на поле бою, коли ми відчуємо. І я зараз відповідаю: ми її вже відчули, і ми вплив цей відчули, на жаль, у негативному сенсі», - зазначає Олександр Мусієнко.

Отож, стверджує він, зволікання з голосуванням, зволікання з поставками допомоги вже призвели до того, що росії вдається по покращувати своє тактичне положення, просуватись. Звичайно, констатує експерт, у ворога колосальні втрати, і їх буде ще більше, оскільки на підході снаряди з чеської ініціативи, на підході допомога від ЄС, Британії та США, тенденції будуть покращуватись.

Тим не менш, констатує він, за цей час затримок ЗСУ довелося відходити, як це було на Покровському напрямку, є певні тактичні втрати. Тому зараз, за словами експерта, пора йти у гнучку оборону з акцентом на те, аби зберігати життя особового складу.

«І не треба спекуляцій. Я дуже часто бачу, що до Львова будуть виступати, ще щось. Нічого подібного немає. Я кажу про тактичні речі, тактичні відступи. А далі це утримання лінії оборони, коли посилюються наші підрозділи, коли більше буде зброї, коли є допомога – все, і тоді активна оборона, перехоплення ініціативи, завдання ударів по ворогу і відвоювання певних позицій», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що ЗСУ готують для окупантів у Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, хто і чому не хоче брати Україну в НАТО.