Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«На дві події хочеться звернути увагу. Пів року неотримання Україною допомоги від США дуже мобілізувало Європу, і вони зрозуміли, що треба дійсно щось робити, - це перший фактор. І другий фактор – коли все ж таки макрофін ухвалили швидко, після чого знайшли консенсус демократи і республіканці? Після нападу Ірану і його проксі на Ізраїль», - зауважує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, він би так жорстко не пов’язував виділення допомоги Україні із атакою Ірану на Ізраїль. Як пояснює аналітик, республіканці дуже намагалися розділити допомогу Україні і відкласти її у довгу шухляду, а з Іраном і Ізраїлем вирішити все швидко, і от демократи розуміли, що якраз допомога Ізраїлю може бути тим потягом, який потягне за собою все.

«Але справа в тому, що Сполучені Штати, такі-сякі, загнивають чи не загнивають, скінчилися чи не скінчилися, але все ж таки залишаються найпотужнішою в економічному і воєнному сенсі державою. Політично вони не такі відповідальні, як колись, коли там були Рузвельт і всі інші у владі, але вони таки змогли знайти розуміння, так чи інакше, але знайшли. Що для мене було особисто важливо? У мене були такі сумніви, а чи не затягнуть, от рішення є, Байден підписав – і чекаємо, але ні», - пояснює Олександр Кочетков.

Отож, констатує він, Штати здатні домовлятися по важливих моментах, навіть такі непримиренні вороги, якими є Трамп і Байден, які знущаються один з одного постійно, але все ж таки. За словами аналітика, щойно вони відчули, що процес йде, відразу і пакет сформували, і перекинули озброєння ближче до України, у Польщу, у Балтику, у Румунію, і без затримки зараз це поступає.

Популярні новини зараз

Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись

Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів

Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців

Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пальчиков розповів про найнебезпечніші міни, які росіяни маскують під іграшки і цукерки.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чи вписується наступ на Харків у теперішню тактику кремля.