Про це він розповів у програмі «Увага: Кірія» на каналі my.ua.

«Це перемога життя над смертю, але в кожному разі це надія. Христос зумів пройти таку довгу дорогу, спочатку життя, потім страждання у кінці свого життя, страждання не лише фізичні, а й емоційні, і ми всі проходимо ці страждання. Тобто має бути от така спорідненість, розуміння цього процесу. Христос проходив це, і тепер кожен, хто перебуває у стражданні, у спокусах, не може сказати: «Боже, ти мене не розумієш», - пояснює Отець Олександр (Клименко).

І після страждань і смерті, продовжує він, було Воскресіння, вічність поруч із Богом. Тому, констатує священик, кожен християнин, який радісно великодньої ночі і далі цілий тиждень кричить, а потім 40 днів «Христос воскрес! Воїстину воскрес!», розуміє, що це означає багато. За його словами, виходить так, що те, що трапилось із Ісусом 2000 років тому, трапиться і з нами страждання не вічні, і не беззмістовні, і далі буде вічність.

«І все це дарував нам Христос. Він, який спустився до глибин ада, піднявсядо небес, зробив і для нас цю дорогу можливою. Тепер навіть ті, хто страждуть в аді, тепер навіть ті, хто переживають за свої гріхи, тепер навіть ті, хто, як блудниця і митар, не мають жодних причин думати, що їх чекає спасіння, через воскресіння Христа можуть на це уповати», - підкреслює Отець Олександр (Клименко).

І це, констатує він, надія для всього світу і кожної людини, яка втомлена, розчарована, розчавлена, зокрема і через війну в Україні, через смерть близьких, тепер ми можемо огорнутися у теплу ковдру воскресіння Христового, сказати: «І я, Господи, готовий разом з тобою пройти цей шлях і опинитись поруч з тобою у Воскресінні».

Популярні новини зараз

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, що чекає росію після інавгурації путіна.

Також Знай.ua писав про те, що у Єрусалимі Патріарх Феофіл омив ноги 12 священикам.