Про це вона розповіла у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Я тут постійно, щодня в ефірах працюю над тим, щоб українці розуміли: взагалі білоруський народ із ними, демократичні сили білоруси за них, не за ось це ось усе (ред. – режим лукашенка). Але дивіться, що ми маємо. Це ж питання не про білорусь, це взагалі питання про совкову спадщину у всіх, включаючи такі країни, як Німеччина», - пояснює Тетяна Мартинова.

Тобто, міркує вона, східні німці ж гадають, що їм не треба лізти у цю бійку, нормально ж спілкувалися, дружили, торгували, не варто це все знищувати через Україну. Отже, констатує опозиціонерка, в Європі дуже багато «руского міра», кремль вкладав у це божевільні гроші, яких не було ніколи ні в білорусі, ні в України, щоб поширювати свій світогляд.

«Наративи, так, міфологеми, якщо хочете, «друга армія світу», ось це «непереможене» жодного разу, «країна-переможець», 9 травня. Це ось усі болісні теми, скрепи. Вони ось цією заразою інформаційною, по суті, вразили дуже багатьох на планеті Земля в цілому, і Глобальний Південь зокрема», - наголошує Олексій Буряченко.

За словами гості програми, фантомні болі інтернаціоналу та комінтерну взагалі ніхто не скасовував, вони нікуди не поділися. З того часу, як це все з'явилося, стверджує вона, не було жодного року в нашій історії, коли б хтось це не пропагував, воно просто змінювало назву, а виливалося вже по-різному: у червоний терор, у війни, ну, і ось зараз.

Популярні новини зараз

"Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових

У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити

Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати

Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Солонтай пояснив, чому лісова галузь потребує децентралізації.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів про істинні мотиви Сі Цзіньпіна.