Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Сьогодні важливо, що буде говори Китай. На жаль, Китай не говорить про війну, яку почала росія, а про якийсь конфлікт. Що значить конфлікт? У нас є війна, тому що росія сьогодні вбиває і знищує нашу країну», - підкреслює Георгій Біркадзе.

І наш президент, стверджує він, зараз робить усе, щоби війна закінчилась якомога швидше перемогою України, і це станеться. У цьому контексті, додає експерт, важливо, щоби допомога поступала своєчасно, так, США виділили 61 млрд, але вони потрібно нам були ще у грудні, пройшли місяці.

«Всі розуміють, що сьогодні, найголовніше – переконати Китай не допомагати росії, я хочу запевнити вас всіх, що війна дуже швидко закінчиться українською перемогою. Зараз цей Саміт не має відношення до того, що буде говорити росія, головне – що буде говорити Китай», - пояснює Георгій Біркадзе.

Отож, констатує він, саме це зараз повинна відпрацьовувати Україна разом із партнерами: припинити співпрацю Китаю з росією, тоді й не треба буде ні про що домовлятися з агресором. У такому разі, продовжує експерт, у росії буде колапс, не даремно Газпром закінчив попередній рік зі 700 млрд збитків, тому без китайських технологій, чіпів, машинобудування їм доведеться швидко закінчити війну.

Популярні новини зараз

"Фронт затухне, полетять ракети": відомий астролог стривожив прогнозом на липень для України

Велике українське місто скоро повністю паралізує: через повітряні тривоги нема кому працювати

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Закревський розповів, звідки ростуть ноги всіх проблем в українській енергетиці.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому виплати за держборгом не на часі.