Про це вона розповіла в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«Все, про що говорить Ірина Фаріон в категоричності підходу до захисту мови, національних інтересів, пов'язаних із мовою, освітою, патріотичним дискурсом, вона говорить правильно, і я з нею абсолютно згодна. Але Ірина Фаріон, попри її глобальний внесок в розвиток мовознавства, викладацький стаж, її історичні знання, не має культури. У країні, яка воює, говорити, що військові, які розмовляють російською мовою, не є українцями, навіть якщо ти так думаєш щиро, це злочин», - стверджує Яніна Соколова.

На думку журналістки, Фаріон не мала права це казати, але, на жаль, узагалі таких скандалів не уникнути, бо у нас кожен українець у кожній хаті – і пан, і президент, і все на світі.

«Все одно правда, яка вилізла на фоні цієї історії щодо сутності самої і безкультурності висловів Ірини Фаріон, дала суспільству і самій Ірині Фаріон (попри те, як вона себе зараз веде, я впевнена, що це теж її чомусь навчило) розуміння, що є речі в країні, за які не можна просто переступати, які би цінності ти не мав. Не можуть військові не називатися українцями через те, що вони говорять російською», - пояснює Яніна Соколова.

Але звільнення з університету, переконана вона, було вже занадто. На думку журналістки, тут Фаріон могла би звернутися до громадськості і пояснити, що визнає свою помилку, погарячкувала, тому що ця тема її тригерить, але вона з повагою ставиться до військових, лише закликає і їх звернути увагу на мовне питання.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Веліар повідомив, що до референдумів про від’єднання у росії ще далеко, але такі настрої у прикордонних областях уже є.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як далеко Грузія віддалилася від Європи.