«Природа — це життя та натхнення, енергія та здоровʼя. Природа, яка страждала і плакала, була поранена і зцілена, стала жити й буяти барвами, як дорогоцінне каміння. Саме такі асоціації викликає ця серія картин», - зазначила Ірина Третьяк.

Ці картини в унікальній авторській об’ємній техніці мисткині написані під час повномасштабної війни, але формат цієї експозиції розширений і видозмінений. Як вона пояснила, життя продовжується, незважаючи на війну, і є інтуїтивне відчуття, що це скоро закінчиться, тому і з’явилися нові образи, емоції, яскраві почуття, враження та фарби.

«Це прекрасні краєвиди Києва з підписом генерала Буданова, це Йода – символ генерала Залужного, портрети Залужного, Шевченка, Усика (який буде доповнений його підписом). Це картини, кошти з яких будуть направлені 100% на закупівлю дронів за програмою Дмитра Гордона з Генштабом», - розповіла Ірина Третьяк.

Ірина Третьяк

Картини української художниці представлені у 27 країнах світу та є у багатьох відомих колекціонерів, світових політиків, президентів, найдревнішої монаршої династії Габсбурґів, Офісі Президента. Вона постійно долучається до благодійних аукціонів, де її полотна йдуть за рекордні суми, а також навіть приносять людям удачу, про що їй неодноразово казали самі покупці.

Популярні новини зараз

Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Ірина Третьяк представляла Україну на міжнародному Канському фестивалі у рамках Українських днів культури, а ще стала першим українським художником, чиї картини були представлені у вигляді токенів NFT на популярному маркетплейсі Rarible.

Зараз вона входить у топ 100 найвпливовіших людей Київщини, а також має почесний нагрудний знак «За сприяння війську України» від ексголовнокомандувача ЗСУ Залужного та орден миру.

Експозиція розміщена у павільйоні за адресою Кільцева дорога, 1-А.

Нагадаємо, Ірина Третяк була гостем авторської програми Валерія Савчука «Різні люди».

Як повідомляв Знай.ua, Третяк розповіла, як вона відмовила російському олігарху Фрідману.

Також Знай.ua писав про те, що Третяк розповіла, як росіяни знищують українське мистецтво.