Про це він розповів у авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«Поки ми боремося в режимі вижити, у нас жодних шансів. Перемога – це не виживання, перемога – це нав'язування своєї волі, своєї суб'єктності противнику в інформаційному просторі, економічному тощо», - наголошує Всеволод Зеленін.

Як розповідає гість програми, якось у 2023 році, коли формувався пул держав, що допомагатимуть Україні, він мав дуже цікаву розмову: «А ви розумієте, що зараз вам потрібно читати Фенімора Купера? Зараз делаварам дали проти гуронів HIMARS. Питання – ви вийдете з цієї війни племенем чи державою?». Алегорія, наголошує експерт, зрозуміла.

Отже, констатує він, ми можемо перемогти, якщо станемо державою, а не країною, а це означає, що державні інститути не потребуватимуть таких дискусіях, як у нас сьогодні, коли ні в кого не виникатиме питання, хто ж там займається національною ідентичністю, хто відповідає за національну політику, у цих людей з'являться імена, прізвища, посади та готовність за це відповідати, бо це є держава.

«Так, Україна пробула поза державністю 300 років. Але, якщо ми збираємося бути суб'єктом, нам потрібно бути державою. Це все», - підсумовує Всеволод Зеленін.

Популярні новини зараз

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що результатом Саміту миру має стати більша військова допомога Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Дикий розповів, чи боїться путін, що мир в Україні шукатимуть без нього.