Верховна Рада України схвалила за основу рамковий законопроєкт №11355 «Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення». За - 245. Він імплементує Директиву 2010/75/ЄС.

«Сьогодні зранку його схвалили на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на чолі з Олегом Бондаренком. Фактично цей законопроєкт повторює те, що було запропоновано Парламенту у законопроєкті №6004-д «Про забезпечення конституційних прав громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля». Цей законопроєкт та оновлений поважний авторський колектив мають поставити крапку в дискусіях навколо політичної підтримки реформи запобігання, зменшення та контролю промислового забруднення», - наголосив Руслан Стрілець.

За словами Руслана Стрільця, це вкрай важлива реформа на шляху України до ЄС та реалізації програми Ukraine Facility.

«Законопроєкт відкриває шлях до імплементації Директиви 2010/75/ЄС. Після його схвалення Україна зможе розпочати реформу, до якої ми йшли більше десятиліття. Сьогодні це вже вимога часу і запорука «зеленого» повоєнного відновлення України. Маю сподівання, що законопроєкт №11355 буде схвалений у другому читанні у найближчі пленарні тижні! Дякую народним депутатам за підтримку євроінтеграційних довкіллєвих реформ!», - акцентував Руслан Стрілець.