Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

У контексті Саміту миру, зазначає він, треба розуміти, що в України є свої бажання, свої амбіції, свої завдання чисто національного характеру, які ми переслідуємо. І тут важливо, пояснює експерт, як і казав Зеленський, що ми маємо ініціативу, ми її взяли і провели Саміт, росія же у цьому плані діє реактивно.

«Вона, як кінь у шорах, вимушена бігти буде у тому коридорі, який ми з нашими партнерами для росії фактично поставили. І це ж путіна дуже бісить. Як там кажуть, що найважче? Чекати і доганяти. Так фактично путін і чекає, і доганяє, тобто він у коридорі не своїх рішень і не своєї перспективи», - констатує Олексій Буряченко.

Як пояснює гість програми, перше важливе, що зробила Україна, - це вибила з порядку денного інші ініціативи, зокрема, Стамбульські домовленості, над якими росія дуже працювала, про які писали дуже серйозні і мейнстрімні видання, що вони теоретично можуть бути якоюсь основою для якихось типу мирних перемовин.

«Тим паче, що ми з самого початку говоримо про формулу, тобто ми говоримо про набір тих речей, які важливі з точки зору досягнення справедливого миру. А далі, звичайно, на основі цієї формули, на основі філософії кожного з пункту ми формуємо конкретний порядок, конкретний план дій, як ми будемо реалізовувати. Ми можемо гратися з цими складовими, формулами, щось об'єднувати, щось по-іншому робити, і вже виходити», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сейраш розповіла, яким буде головування Угорщини у Раді ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Дикий розповів, чи боїться путін, що мир в Україні шукатимуть без нього.