Про це пише портал Стіна .

Кожен українець знає, що починаючи з 1 січня 2018 року досягнення людиною пенсійного віку ще не означає, що вона має право на призначення державних виплат від ПФУ. Так, тепер найголовнішою умовою є наявність страхового стажу. Більше того, з кожним роком українцям треба дедалі більше працювати, щоб вийти на заслужений відпочинок, та й тут є певні нюанси.

Так стало відомо, що певну категорію українців держава може позбавити частини стажу, що вплине на можливість оформити пенсію та її розмір. Згідно із законом, ухваленим Верховною Радою України 25 квітня 2024 року, при призначенні пенсії в Україні не зараховуватиметься стаж, придбаний у Російській Федерації після 2014 року.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Йдеться про не віднесення до трудового стажу роботи з 19 лютого 2014 року в силових структурах РФ, незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, судових чи правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях, а також добровільне зайняття посад у незаконних органах влади.

Проте, згідно з цим самим законом, українцям, які працюють в інших країнах (крім РФ), зараховуватимуть придбаний там стаж. Це робитимуть, навіть якщо Україна не уклала відповідного пенсійного договору з конкретною країною. Отриманий за кордоном стаж надасть право виходу на пенсію в Україні при досягненні пенсійного віку (60, 63 або 65 років), але ніяк не вплине на розмір пенсії, якщо не було сплачено страхових внесків в Україні.

Популярні новини зараз

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще