Про це він розповів у своєму блозі.

«Служба безпеки України модифікувала Sea Baby для встановлення 180-кілограмових морських пластикових мін, які важко виявити, оскільки вони тонуть у мулі та мілководді. Ну, це доволі-таки проривна технологія», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Тобто, констатує він, Україна дійсно розвиває свій дроновий флот, військово-морські сили, які складаються з дронів, це доволі-таки потужно. За словами експерта, це змінює і трансформує на сьогодні поле бою, війну, це важливий елемент для того, щоби перевести війну у технологічність.

Принагідно він згадує слова головнокомандувача Сирського про те, що один із напрямків роботи зараз – це максимальне забезпечення Сил оборони України сучасними безпілотними системами різних модифікацій та розробка роботизованих платформ.

«А взагалі воювати повинні технології, зберігаючи життя наших воїнів, говорить Олександр Сирський. Правильно. І от вам ще приклад, ще один, коли фактично немає загроз життю особовому складу, тому що це безекіпажні катери, дрони, які виконують такі завдання. Тому є чим пишатися нашим розробникам. Sea Baby, дійсно, я думаю буде прогресувати і демонструвати результати. Я бажаю успіхів у подальшому в цьому, розвиватися і знищувати ще більше кораблів», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко прокоментував масштабну акцію з перестрілками у Дагестані і розповів, як далеко зайде боротьба за халіфат.

Також Знай.ua писав про те, що з’явився рейтинг «Сумлінних платників податків» за 2023 рік: переможці отримали нагороди.