Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як пояснює гість програми, зараз наші об'єкти маневрової генерації знаходяться на відкритій долоні для російських ракет, тому сенсу їх відновлювати немає, натомість треба будувати розподілену генерацію. У такому разі, констатує він, у нас буде велика кількість об'єктів розкидана по всій території України, їх і вирахувати складно, і розбити, і це виправить ситуацію.

«Як взагалі відбувається генерація електроенергії, як це пов'язано з нашим споживанням? Щоранку ми прокидаємося і починаємо вмикати електроприлади, споживання електроенергії різко збільшується. Атомні блоки не можуть швидко подати електроенергію, тобто ми не можемо швидко запустити атомний блок, щоб збільшити генерацію електроенергії в мережу. Це фізично неможливе. Ну, можна, але потім це закінчується Чорнобилем», – розповідає Олег Попенко.

Для цього, пояснює експерт, існує маневрова генерація, щоб швидко запустити подачу електроенергії в мережу. Як він зазначає, вона використовується загалом з 7 ранку до 11 дня і з 17 о 23, коли ми приходимо з роботи та вмикаємо всі прилади.

«Без неї ми просто фізично не можемо, тому що ми не маємо нічого іншого, щоб замістити подачу електроенергії в мережу для наших потреб. Нема нічого. Атомна не може бути, сонце то є, то нема, вітер то є, то нема. У нас залишається або вода – гідро, або тепло – теплова, все», - підсумовує Олег Попенко.

Популярні новини зараз

Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті

Українці отримуватимуть європейську пенсію: що про це відомо

"Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть

Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гнатюк повідомила, які дні липня найбільш небезпечні щодо ракетного обстрілу.

Також Знай.ua писав, що Когут розповів, чи вистачає українському парламенту кваліфікації.