Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Якщо хтось з молоді захоче дізнатися, хто це така, має подивитися один фільм – «Короткі зустрічі». Там трапилося щось із акторкою, яка мала грати головну жіночу роль, щось вона не змогла чи що, а вже процес запущений, і Кіра Георгіївна розуміє, що, окрім неї, зіграти нема кому. І вона, лишаючись режисером, входить у кадр, і з Висоцьким знімає фантастичне кіно», - розповідає Костянтин Донін.

Дуже шкода, стверджує він, що треба комусь пояснювати, хто така Кіра Муратова, але тоді дійсно варто це робити. Зіграла вони, стверджує гість програми, фантастично, і для нього вона назавжди залишилась акторкою, жінкою, людиною з фільму «Короткі зустрічі» і наступного – «Довгі проводи».

За словами редактора, ці два фільми – це гачок, на який ти підчіплюєшся раз і назавжди. І це, додає він, артхаус, слово ніби страшне, але насправді воно просто означає якесь інше кіно, а яке саме, там уже кожен діяч обирає собі свою шпаринку, десь тут же й авангард близько.

«Аби відноситись до авангарду, треба бути максимально вільним внутрішньо у тому, що ти робиш, і чесним самим із собою, і готовим до поразки, до невдачі, бо тобі важливіша оця свобода, ніж успіх серед широкої аудиторії тощо. Для тебе важливіше зробити те, що ти вважаєш важливим. Як воно там буде оцінене, побачене, не побачене – це другорядне, а, може, і взагалі не важливе. І от люди, які мають цю силу, потребу бути вільними, вони, можливо, і є авангардом», - пояснює Костянтин Донін.

Популярні новини зараз

Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів

Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки

Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто

В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Десятерик розповів про винаходи Анатолія Кокуша, які здобули йому визнання у Голівуді.

Також Знай.ua писав про те, що Коган розповів, як стати справжнім джазменом.