Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Це дуже дивна ситуація, коли наші чиновники з міст, які вже окуповані, там Маріупольська мерія через Prozorro закуповує якісь речі. Де вони живуть? Кажуть, у Запоріжжя переїхали. А для чого вони потрібні? Вже все, немає громади, немає міста, все, всі ці люди переїхали у західніші міста, там є своя вже інфраструктура, свої мери», - пояснює Павло Себастьянович.

Тобто, констатує він, у нас виходить так, що існують ради міст, яких немає або які окуповані, але на папері вони існують, і бюджети вони отримують, їм дають зарплати. На думку підприємця, це вже питання до політики Мінфіну, як вони розпоряджаються грошима.

«У законі про військовий стан прямо написано: щойно він починається, Кабінет Міністрів негайно складає план дій і перенаправляє на закупівлю гроші з мирних цілей на військові. Так прямо в законі написано. У нас план дій є? Немає. У нас у 2022 році 70 млрд йшло на тилові цілі, у 2023 році 70 млрд на тилові цілі, і у 2024 70 млрд доларів на тилові цілі. І 6 млрд на зброю. Як ми можемо перемогти у війні, коли ми тільки 1/10 від тилових цілей відправляємо на зброю?», - підкреслює Павло Себастьянович.

Принагідно він згадує і про Постанову Кабміну №710 «Про ефективне використання державних коштів», туди вносили зміни і у 2022 році, і у 2023, і у 2024. За словами гостя програми, на першій сторінці йдеться про зарплати чиновникам, на другій – про бюджетні установи, а от про зброю і забезпечення армії ні слова.

Популярні новини зараз

ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар

"Vodafone" зробив важливе попередження, яке обурило українців – в чому причина

В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко пояснив, що допоможе уникнути блекауту взимку.

Також Знай.ua писав про те, що Жаліло розповів, коли Україна повністю відмовиться від вугілля.