Про це він розповів у своєму блозі.

«У Франції відбулися вибори. Бачите, не сталося катастрофи, як ми з вами і говорили. Я давно вживаю такий термін, у них є щеплення проти ультраправих, і французи, як ніхто інший в Європі, це чітко демонструють. І вкотре це продемонстрували – ультраправому кандидату чи то на виборах президента, чи то в парламент перемогти дуже важко», - коментує Олександр Мусієнко.

За результатами другого туру голосування, який відбувався у неділю, 7 липня, розповідає він, перемагає «Народний фронт» – 182 місця у парламенті, на другому місці йде коаліція президента Макрона – 168, а далі вже «Національне об’єднання» Ле Пен – 143.

За словами експерта, Макрон дещо втратив, але говорити про можливу коаліцію чи бодай ситуативну співпрацю з лівими буде простіше, ніж із правами, принаймні щодо зовнішньої політики точно. Однак, зауважує він, «Народний фронт» складається не з однієї партії, там є і зелені, там є і соціалісти, які підтримують Україну, там є і Рафаель Глюксман зі своїм політичним рухом, який дорікав Макрону за недостатню підтримку України і закликав цю допомогу тільки нарощувати, є окремі члени парламенту, які підписали декларацію підтримки України після першого туру виборів.

«Це набагато краще, ніж якби ультраправі «Національне об’єднання» отримали би перемогу, тому що вони виступають і проти передачі Україні далекобійної зброї. Не те, що проти, але проти її застосування по території росії, багато аспектів. А тут все ж таки результат, який більше нам на користь і Європейському Союзу. Ну, і, звичайно, росія може дещо засумувати, тому що не вдалося їм, вони щиро сподівалися, що Франція піде виключно у внутрішню політику», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рейтерович розповів, чий мирний план проштовхує Орбан – російський чи китайський.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи вдався російський наступ.