Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Та ні, це якийсь маленький значок, це не знак, це значок у низці всіх подій та інформаційної підготовки і українського суспільства, і європейського суспільства до того, про що ми говорили. Я, Дмитро Співак, десь із зими 2023-2024 року що сказав? Що геополітичні гравці, фінансова еліта світова ухвалила рішення – восени спробувати закінчити дві війни глобальні, ну, точніше глобально-регіональні, щоб вони не переросли у глобальні війни, Близький Схід та Україна», - пояснює Дмитро Співак.

За його словами, саміт у Швейцарії – початок цих процесів, далі – закулісся, далі – вікно Овертона, далі – робота ЗМІ, соціологічні дослідження та цифри сформують відповідну громадську думку, що треба закінчувати гарячу стадію війни, а решту питань переводити у політичну площу.

«Тому приїзд Орбана до Києва – це ось маленький значок у низці цього. Ну, приїхав угорський прем'єр, сказав: Давайте закінчувати війну, припиняти вогонь. Ну, сказав, ну, окей, ну, ми його послухали. Ніхто просто так не припинятиме вогонь без певних геополітичних домовленостей. Але ж він не за цим сюди приїжджав. Тут річ навіть не в знаках», - зазначає Дмитро Співак.

Як пояснює гість програми, Угорщина поставила Україні ультиматум із 11 пунктів щодо угорців Закарпаття, і ми мали піти на це, щоб нормально розпочати переговори про вступ до ЄС. І ось саме за цим, стверджує він, і приїхав Орбан, а те, що він сказав про припинення вогню, так це його попросили.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що лукашенку, очевидно, дали завдання створити видимість активності на кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чий мирний план проштовхує Орбан – російський чи китайський