Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«У нас над Конституцією знущання робили абсолютно всі президенти, і сьогодні це робиться. Коли управління державою йде з одного Офісу Президента, Зеленський і кілька людей, і фактично зруйнована незалежність гілок влада, що законодавчої, що виконавчої, що судової, це абсолютно неправильно», - заявляє Михайло Поживанов.

На його думку, Україна стала вже практично президентською республікою, тому що ми не бачимо ролі парламенту сьогодні, а уряд навіть свої законодавчі акти не виносить, поки їх не погодять в ОП. Це, стверджує політик, повна трансформація.

«Я глибоко переконаний, що Конституція дуже чітко передбачила у разі воєнного стану додатковий перехід президента у статус верховного головнокомандувача. Коли оголошується воєнний стан, державна влада в країні вертикалізується. І незважаючи на те, що за Конституцією у нас парламентсько-президентська (ред. – республіка), фактично згідно з тією ж Конституцією президентсько-парламентська», - міркує Олексія Буряченка.

На його думку, це нормально, коли держава перед безпековими викликами взагалі існування вертикалізується, і це передбачено у Конституції, а коли воєнний стан завершиться, функції повернуться назад.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що саміт НАТО розбив російський наратив, що Україна має бути позаблоковою.

Також Знай.ua писав про те, що Павловський розповів, чи вибереться Україна з боргової ями.

https://youtu.be/zPwJrnKMNIc