Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

На думку гостя програми, акциз на цукор у напоях – це ще один цікавий анекдот, який нам подали під гаслами європейськості України і турботи, мовляв, ви будете більше витрачати коштів на солодкі напої і тим самим менше шкодити своєму здоров'ю.

«Так якось виходить. Де тут логіка, незрозуміло, однак це зовсім не до здоров'я, зовсім не до Європи. Це дуже кортить із чогось ще зняти гроші. Перепрошую, наступним буде оподаткування цукру в тістечках? Ну, от чим принципово відрізняється солодка вода від тістечок чи цукор у них? І там, і там цукор», - коментує Юрій Гаврилечко.

За словами експерта, кажуть, що бюджет треба наповнювати, тільки от не пояснюється, чому його потрібно наповнювати, куди зникають гроші. Тобто, констатує він, якщо щось потрібно наповнювати, то потрібно розібратися, куди зникають гроші.

«Подивившись на публічну інформацію щодо того, у який спосіб використовувалися вже виділені кошти на захисні споруди енергооб'єктів за даними Рахункової палати, виявилась дуже цікава річ, що десь лише 20% коштів, які виділили у четвертому кварталі минулого року, було використано. Перепрошую, вам точно не вистачає саме грошей? А, може, щось не те із мізками? Ну, бо ви не вмієте розподілити ресурси у такий спосіб, щоб гроші були використані за призначенням і в той час, який запланований на їхнє використання», - пояснює Юрій Гаврилечко.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що всі рішення у разі своєї перемоги ухвалюватиме Трамп, а Джей Ді Венс як віцепрезидент – це його спосіб здобути голоси.

Також Знай.ua писав про те, що Шатилович розповів про події на Луганщині, Харківщині та Херсонщині.