Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«У першому році була мобілізація, проблем не було, а зараз проблема з мобілізацією. А чому? Тому що правильно треба вести мобілізацію. Мобілізація – це не лише «я начальник, ти дурень». Ні, не вийде. Це серйозна робота, пов'язана з державною машиною, з роботою державної машини», - зазначає Олег Старіков.

За його словами, природно, у командування на фронті є порушення і помилки, а все тому, що армія не може бути кращою за свій народ. Адже, наголошує експерт, з боку вищих органів влади є факти зловживання, адже і в нашу армію йдуть люди не з Марса, це наші люди.

Як зазначає гість програми, у цьому питанні також важливо шукати не наслідки, а глобальні причини, ми всі знаємо багато поганих історій, але треба акцентувати увагу на тому, як мають діяти народні депутати, як влада діє. А влада, констатує він, каже, що народ не хоче воювати, це все ухилянти, і в них конфлікт із тими, хто зараз на фронті.

«Ухилянти – це наші громадяни, які з якихось причин не бажають брати в руки зброю. Тож давайте визначимо, з яких причин. Друге – можливо, вони не вміють. Тож давайте їх призначимо слюсарями, токарями, тобто підуть працювати на підприємства військово-промислового комплексу. Так медбратами підуть до шпиталю або де знаходяться наші військовослужбовці, які отримали інвалідність під час ведення бойових дій», - пояснює Олег Старіков.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, чому насправді у ЗСУ така складна ситуація зі снарядами.

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко розповів, навіщо акциз на цукор у напоях.