Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«москва чудово розуміє і завжди розуміла, що часто українські літератори, філологи, поети становлять не меншу небезпеку, ніж українські підпільники, наприклад, або українські вояки. Якщо ми згадаємо, то у 1920-х і на початку 1930-х років вони взялися знищувати українську інтелігенцію, а до Коновальця, який був організатором і керівником українського підпілля, дібралися значно пізніше. Вони розуміють, що насправді головне – дух вбити, потім уже треба вбивати тіло. Те саме підпілля і той самий спротив підживлюється, умовно кажучи, поезією», - пояснює Дмитро Корчинський.

По-друге, зазначає політик, росіяни хотіли нам якось відповісти на те, що ми знищили вже ряд їхніх пропагандистів. Тим паче, додає він, їм хотілося це зробити саме у Львові як осередку українського духу і української непримиренності.

Також, зауважує гість програми, Ірина Фаріон була легкою ціллю, у неї не було авто, вона не охоронялося, підійди де завгодно і вистріли, так і сталося, а ще й на фоні нещодавньої кампанії цькування проти неї, яку підняли корисні ідіоти і долучилися за її висловлювання азовці, міністр освіти тощо.

«У кожного Кучми має бути свій Гонгадзе, у Порошенка це була Гандзюк. «Хто вбив Гандзюк?» - головне антипорошенківське гасло, я пам'ятаю. Зараз «Хто вбив Фаріон?» будуть пред'являти Зеленському. І неважливо всім буде, тому що всі, хто не люблять Зеленського, будуть тикати йому в ніс Фаріон, не задумуючись, що це може бути деструктивна поведінка. Як би ти не був налаштований проти Зеленського, але це фактично удар по державі, а не по Зеленському», - підсумовує Дмитро Корчинський.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, чи справді українців готують до переговорів із рф.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як знищити логістику росіян в окупованому Криму.