В госпіталь Головного управління розвідки на південний напрямок передали апарат для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія) і кисневий концентратор. Це стало можливим завдяки зусиллям першого заступника голови Комітету ВР з питань здоровʼя нації, голови наглядової ради фонду «Надія» Валерія Дубіля, а також меценатів Олексія Омельяненка, Анатолія Шкрібляка, Наталії Некрасової і Романа Коваля.

«Ми доставили на передову, у військові шпиталі та стабілізаційні пункти вже більше 20 таких апаратів. Вони рятують життя наших поранених захисників у Покровську, Дружківці, Кураховому, Вінниці, Запоріжжі, Харкові та в польових умовах на найскладніших ділянках фронту. Зараз очікуємо з-за кордону ще 8 одиниць такого обладнання - ці апарати будуть розподілені між різними військовими підрозділами і передали у їхні медичні служби на передову. Ми навіть не можемо порахувати, скільки життів наших хлопців і дівчат врятували апарати Easy Pulse, але якщо з їхньої допомогою військовим медикам вдалося повернути з того світу хоча б одну людину, значить, наші старання не даремні», - розповів Валерій Дубіль.

Також фонд «Надія» з партнерами доставив медичні вантажі у лікарні Херсонщини. Фольговані простирадла, телевізор для гінекологічного кабінету, дихальні контури, витратні матеріали, постільну білизну, ортопедичне приладдя, медикаменти, вітамінні комплекси та засоби гігієни отримали чотири лікарні Херсону та Білозерки.

Популярні новини зараз

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

«Лікувати і рятувати життя під час війни - найбільш потрібна й благородна справа. Це той випадок, коли треба не критикувати державу, а максимально допомати державі. Радію, що внесли частку допомоги закладам охорони здоровʼя в мужнім лікарям прифронтових регіонів України», - резюмував Микола Томенко.

Медичний вантаж допомогли зібрати Благодійний фонд Дениса Парамонова, Global Empowerment Mission Ukraine в партнерстві з Howard G. Buffett Foundation, Revival Foundation, Geri Care та фонд «Україна Допомога Брайтшайд імені святого Лаврентія».