Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює гість програми, план Сі Цзіньпіна передбачає передусім те, що кордон пройде там, де на момент оголошення припинення вогню буде лінія фронту. До того ж, додає він, цей кордон не мусить визнаватися будь-ким, він мусить просто стати фактом.

«Ми не зобов'язані визнавати, що це не наша територія, ми далі визнаємо, що наша територія вся, яка записана у нас у Конституції. росія, до речі, теж заявляє, що Херсон і Запоріжжя у них записані у їхній Конституції, і заявляє, що вони їхні. Що створюватиме все одно прецедент, і рано чи пізно, ну, радше рано війна відновиться», - пояснює Тарас Чорновіл.

Далі, продовжує політик, план Сі передбачає, що ніхто війська не відводить, вони залишаються там же для контролю ситуації, але нових ніхто і не приводить, тобто ніхто не робить більшу мілітаризацію у зоні розмежування. До речі, додає він, Запорізька АЕС залишається росії повністю.

«От там для нас варіант не вигідний, дуже не вигідний. Але є досі до кінця не сформульований план Трампа…», - зазначає Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак розповів, чи виграє Трамп на виборах і як поставиться до України.

Також Знай.ua писав про те, що Микиша розповів, чи пройде скандальний закон про корупціонерів у другому читанні.