Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Вся проблема цього конфлікту, що настільки великі ризики, що може бути ескалація навіть до ядерної фази, і це варто розуміти. Розуміють, до речі, дуже добре це і в Китаї, вони б не хотіли цього, тому що Китай ратує за нерозповсюдження ядерного озброєння», - зазначає Станіслав Желіховський.

Як він стверджує, ескалація російсько-української війни до такого рівня – це загроза для китайських економічних можливостей і зв’язків. Експерт пояснює, що, якщо світ порине у ядерну фазу, невідомо, чи зачепить вона безпосередньо Китай, але точно зачепить його економічні інтереси, а під час війни дуже буде важко знаходити можливість для економічного зростання.

«Тому, я думаю, зараз і говориться дуже багато про, те що потрібно все ж таки сідати за стіл перемовин, щоб уже виробити якісь підвалини, які зроблять перші кроки до мирного врегулювання на практиці, а не на словах, як зараз багато хто говорить», - міркує Станіслав Желіховський.

І в цьому контексті, стверджує він, дуже добре, що відбувся перший Саміт миру, і залишається чекати лише другого, буде він до президентських виборів у США чи вже після. До того ж, додає експерт, у Китаю є інтерес долучитися, бо ж він не хоче погіршення ситуації у світі, яка вдарила би по самому Пекіну.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, яку нову військову допомогу росія отримала від Північної Кореї.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, чи зможе Україна зробити з Папи Римського свого посередника.

https://youtu.be/v2n1C8izuTU