Про це він розповів у своєму блозі.

«Це 90-х років борти, які були модернізовані, відремонтовані, оснащені для потреб України. Вони оснащені ракетами AIM-9, це стандартні ракети малого радіусу дії, і AMRAAM середнього радіусу, які дають можливість збивати ворожу авіацію і ракети на відстані понад 100 км», - розповідає Олександр Мусієнко.

Окрім того, продовжує він, на літаку є гармата, нею можна збивати дрони і не тільки, звичайно, використовуючи як протиповітряну оборону, а ще є протирадарні ракети HARM, які мають осліплювати ворога, бити по його ППО і зменшувати можливості з точки зору розгортання їхніх зенітно-ракетних комплексів.

«Всі літаки оснащені сучасними системами раннього оповіщення про небезпеку. Таким чином пілот літака завчасно буде попереджений про присутність ворожої авіації, про зростання ризиків і пусків ракет, що дає йому можливість дуже швидко зорієнтуватися, випустити теплові пастки, покинути зону ураження і вийти звідти неушкодженим», - додає Олександр Мусієнко.

Як він зазначає, також західні партнери поставили нам сучасні шоломи, які дають можливість фактично зором прицілюватися і давати наведення. До того ж, зауважує експерт, росіяни хотіли отримати ці шоломи для своїх МіГ-29 ще у 2012 році, але після санкцій у 2014 році за анексію Криму цей проєкт згорнули, а аналог росіяни не розробили. Отож, констатує він, є і позитивний бік санкцій, завдяки яким росія залишається технологічно відсталою.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, що росіяни готуються застосовувати нові шахеди.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи настало потепління між США та рф після обміну полоненими.