Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як розповідає гість програми, є норма Конституції, яка прямо забороняє проводити референдум щодо бюджету, податків та амністії, ось ці три питання ніяк, а ось питання зміни території вирішуються виключно всеукраїнським референдумом. Хоча формально, додає він, референдум провести справді неможливо у моменті воєнного стану, але можна підправити закон.

«Тут питання легальності другорядне, головне питання полягатиме саме у легітимності. Тобто референдум у нас, грубо кажучи, не вимагає стовідсоткової участі громадян, але ми ж розуміємо і усвідомлюємо, що у Донецьку, Ялті, Севастополі чи Луганську ми референдум ніякий провести не можемо і наші виборчі комісії діяти там теж не можуть. Чи можемо ми вважати у зв'язку з цим, що не буде колись поставлено під сумнів результат, яким би він не був?», - пояснює Геннадій Дубов.

І президент у цій своїй заяві, стверджує експерт, має рацію в тому, що інакше територіальні питання, окрім через всеукраїнський референдум, вирішити ніхто не може, навіть він, це неможливо просто через пряму заборону Конституції. Так, констатує він, не всі положення Конституції ми читаємо уважно, але це точно не пропустимо, оскільки це один зі стовпів нашої держави.

«Чисто технічно референдум можна організувати, забезпечивши зміни у законодавстві. Але як його можна організувати з точки зору легітимності, з точки зору не постановки під сумнів результату? Думаю, що в цьому разі ніяк неможливо», - підсумовує Геннадій Дубов.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Левусь розповів, чому насправді Угорщина так лютує через санкції проти «Лукойлу».

Також Знай.ua писав про те, що Давидюк розповів, що не так із планом Трампа і що насправді він готує для росії.