Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, Герасимов не вирішує зараз, як має воювати російська армія, це вирішує путін, а у нього політичне переважає над військовим. Отож, констатує він, виходить так, що влада не зважає на думку військових, генералітету і штабістів, а тому і відбуваються такі події, як операція ЗСУ на Курщині.

«Це як десь у пізній гітлерівській Німеччини. Як Гітлер переймав на себе безпосередньо ось цей мікроменеджмент і керування, так і зараз тут багато в чому путін переймає це керування. Наскільки воно вдале? Ну, ми бачимо самі: третій рік повномасштабного вторгнення, які результати має російська армія і на які вони розраховували», - міркує Олександр Мусієнко.

Зараз же, зазначає він, путін дав політичні вказівки завоювати Донецьку область і розмотати резерви ЗСУ. Однак, констатує експерт, їм це не дуже вдається, тому що, якби ж вдалось розмотати всі резерви, то хто би діяв на Курщині зараз, знищуючи там колони техніки?

«Це свідчення системних проблем, які є у ВС рф. І, щоб їх вирішити, звичайно, треба змінити підходи, треба змінити стиль керівництва, треба змінити модель. Але позаяк модель вже обрана, вже всі ставки зроблено, і путін фактично поставив на кон обороноздатність своєї армії, боєздатність, яку він вперто знищує, то тут уже нічого не скажеш. Він боїться чути погані новини, він втрачає контроль над ситуацією», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, які українські області у серпні росіяни будуть обстрілювати більше всього.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як західні аналітики оцінюють наступ ЗСУ на Курщині.