Про це вона розповіла на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Чому ми проснулися зараз? Ми сьогодні починаємо розуміти, наскільки у нас глибокі коріння, наскільки ми багаті, наскільки ми красиві, сильні, і нам є чим пишатися, і йти у світ говорити про себе. Тому, думаю, зараз кожному свідомому українцю дуже цікаво пізнавати себе, вивчати, тому що ми ж не знали цей самий авангард. Дуже багато на сьогодні навіть не знають у суспільстві про те, що Україна є одним із основоположників світового авангарду, що у нас зірки авангарду», - розповідає Зоряна Пелех.

Розвиток культури, стверджує вона, - це відповідальність кожного громадянина, тому формуванням сприйняття культури у суспільстві повинні займатися не тільки митці, всі за це відповідальні.

«Звичайно, дуже шкода, що 30 років у нас стратегічно не було плану розвитку підтримки культури взагалі у світі, в Україні. Тобто це був більше інтуїтивний розвиток, була інституція, відбувались якісь процеси», - зазначає Зоряна Пелех.

Однак, констатує гостя програми, митці також мають активніше брати роль не лише у створенні культурного продукту, а і в його поширенні, сприйнятті, і додаткові інституції треба створювати, і просвітницьку діяльність вести набагато активніше.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мелешкіна розповіла, що зараз з авангардом – він помер чи продовжує жити.

Також Знай.ua писав про те, що Коган розповів, як стати справжнім джазменом.