Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, путіна запросила не сама Клаудія Шейнбаум, за неї поки що не соромно, її інавгурація відбудеться 1 жовтня, а колишній президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор. Росіяни, продовжує він, погодилися, тільки не зрозуміло, путін прилетить чи хтось інший, але Мексика підписала у 2005 році Римський статут, всі чекали на арешт, але, як заявив президент, його не буде, це неможливо і взагалі залежить не від них.

«По-перше, можливо. У вас є поліція? Є. Якщо до вас приїжджає чоловічок маленький, лисенький, ви можете його затримати? Чи всієї мексиканської поліції не вистачить? А як ви там із наркокартелю боретеся взагалі? Отже, зробити це можна. Чи це залежить від вас? Звичайно, залежить, у вас є суд, прокуратура є, прокуратура лист отримує з Гааги, і ви заарештовуєте. У чому проблема?», - коментує Михайло Шейтельман.

Принагідно він згадує, як президент Бразилії Лула да Сілва вже заявляв, що не заарештує путіна, якщо він прилетить на саміт ШОС, а потім був змушений вибачатися. Тож, стверджує експерт, президента Мексики теж можна змусити вибачитися і заявити, що арешт путіна – справа судової влади.

«І Клаудію Шейнбаум запитаємо: «А путіна якого числа приведете до нас у Гаагу?». Мені здається, минулого разу світова спільнота змогла натиснути на Лула да Сілва і досягти того, що він виправив свої слова. Зараз настав час Обрадора», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що путін фактично поставив на кон обороноздатність своєї армії.

Також Знай.ua писав про те, що Цимбалюк розповів, за яких умов Україна може розпочати переговори з рф.