Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, якщо наступ ЗСУ на Курщині далі не продовжуватиметься, то фіксуємо все по річці Сейм, у нас буферна зона, тримаємо її і створюємо у подальшому для путіна неприємності, вилазки наших ДРГ тощо. А якщо йти далі, міркує він, тоді треба чесно сказати, що утримувати все буде складно, доведеться це робити ціною зокрема відступу з певних районів на Донеччині.

«І тоді сили залучати, резерви, все для руху на Курськ, встановлювати там контроль і висувати путінові ультиматум. Це гра дуже ризикована, це гра ва-банк. А хто говорив, що буде дуже легко, можна буде діяти усюди і в однаковій мірі? Тут доводиться вибирати, тому що інакше складно забезпечити і наситити значною кількістю військ, сил і засобів», - пояснює Олександр Мусієнко.

Було би добре, додає він, якби під цей наступ на Курщині західні партнери дали би дозвіл ЗСУ використовувати ATACMS і Storm Shadow по території росії, було би чудово, бо там є по чому бити. Зокрема, зазначає експерт, це неонацистський рух «Русич», який вимагає українського військовополоненого для жертвоприношення.

«Уявіть собі рівень шизи і рівень того, що відбувається зараз у росії. І ці люди воюють, і цих людей росія використовує, і ці люди начебто мають здійснювати денацифікацію. Та про що ви говорите? Це люди, які пропонують акти варварства. Це весь світ має знати, бачити і чути, і реагувати на це, що у росії досі є ось такі, і путін їх толерує», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн розповіла, чи перевершить українська ППО західні розробки.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, наскільки великою буде буферна зона ЗСУ на Курщині.