Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, ЗСУ дійсно працюють із двох напрямків, з Півдня, з території Сумщини у районі населеного пункту Тьоткіно, мають успіхи там, і мають успіхи, безпосередньо просуваючись у бік і витискаючи на Схід ворога.

«Можу сказати, що деякі сили зі Сходу перекидають (ред. – на Курщину), це поки що незначні сили, але певний рух фіксується. Так от це (ред. – пантони) радше для того, щоби забезпечити відхід військ, які по потрапили у пастку, яких затискають зараз українські Сили оборони. Ну, і тому ворог намагається через пантони врятуватися», - пояснює Олександр Мусієнко.

За його словами, зараз ЗСУ уникають значних контактних боїв на Курщині, вони діють дистанційно, завдають ураження по опорних, по командних пунктах, щоб дезорганізувати і дезорієнтувати противника. На думку експерта, тактика правильна, бо мета – змусити ворога складати зброю, натиснути і зімкнути кільце довкола нього.

«Ще сказав Олександр Сирський, що подальший розвиток буде залежати від оперативної обстановки. Ось це цікавий момент, інтрига. Яка буде операція? Посунеться вона далі на Льгов, на Рильськ, можливо, на Курчатов із Курськом узагалі наступ пошириться? Чи це зупиниться після того, як вдасться зімкнути вже остаточно кільце довкола російського угрупування у Глушківському районі? Чи це закінчиться тим, що ЗСУ зафіксують цю лінію і будуть тримати буферну зону?», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков розповів, чи допомогла операція ЗСУ на Курщині відволікти противника від просування на Покровському напрямку.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи вдасться ЗСУ дійти до Курська.