Про це він розповів у своєму блозі.

«Звичайно, бажано продовжувати наступ на Рильськ, Льгов, Кучатов і Курськ. Тобто наступ має поширюватися, треба підвищувати ціну, треба оточувати, захоплювати більші міста, великі міста, загрожувати їм, де потенційно проживає велика кількість людей», - заявляє Олександр Мусієнко.

Як він пояснює, у селах на Курщині живе не так багато людей, а нам треба підвищувати ціну – захоплювати міста, де більше населення, яке більше впливає на економіку і, відповідно, на інтереси путіна. Таке подальше просування ЗСУ і знищення логістики противника, стверджує експерт, змусить російське командування перекидати війська з Донбасу на Курщину.

Однак, попереджає він, треб розуміти, що ситуація на Донбасі буде ускладнюватися, ворог тисне, має локальні успіхи, і ми маємо бути готовими до того, що ЗСУ доведеться ще десь відійти. До того ж, додає експерт, не треба забувати про затримки поставок, зокрема, і в Німеччині точаться дискусії щодо допомоги.

«У цей час наш розрахунок на Донеччині буде полягати в тому, що ворог може все ж таки зняти певні свої сили на Курщину і Білгородщину, а нам вдасться на певних рубежах наших великих міст-фортець на Донеччині зупинити просування ворога, виснаживши його і унеможлививши подальший рух. Можливо, це станеться у вересня, можливо, наприкінці вересня», - розповідає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що рух на Курськ вимагає від ЗСУ резервів і сил із Донеччини.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував ситуацію щодо котла для росіян на Курщині.