Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«А з чим він їде? Заради галочки? Ні, я не думаю. Я думаю, що візит прем'єр-міністра Індії, прем'єра держави, одного з лідерів БРІКС, до Києва, та ще й у таку дату, а це символізм певний (війна – це зокрема і якісь символічні аспекти) багато чого вартий», – наголошує Дмитро Співак.

Як він зазначає, раніше усі вважали, що БРІКС – це Китай, росія, китайсько-російсько-бразильський мирний план переговорів. А тут, виявляється, констатує експерт, Моді самостійно летить до Києва зустрічатися із Зеленським, і тут ми можемо скористатися ситуацією. Як він пояснює, по-перше, між Делі та Пекіном є свої протиріччя, по-друге, Блінкену не вдалося відтягнути Індію від росії, хоч що він не пропонував.

«Те, що не вийшло у американців, як це не парадоксально, може вийти у нас ось цим візитом. Це ж сигнал. Це сигнал країнам глобального Півдня, сигнал країнам тихоокеанського, азіатського, східного глобального острова, якщо можна так назвати. Це сигнал про те, що не Китаєм єдиним, що Індія – не підмайстер Піднебесної, що Індія претендує на роль самостійного геополітичного гравця», - пояснює Дмитро Співак.

Можливо, розмірковує він, низка країн глобального Півдня трошки видозмінять свою позицію щодо України після цього візиту. Але для цього, наголошує експерт, важливо розмовляти з Моді не мовою кліше, гасел, ультиматумів, що ось росія – агресор, путін – злочинець, а ви з ними дружите, це ні до чого не приведе. За його словами, треба грати за правилами сучасної геополітики: нічого особистого, тільки бізнес, всі торгують і співпрацюють заради власних інтересів.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Gaya заявила, що росіяни у росії перебувають у рабстві.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи підуть ЗСУ на Курчатов і Курськ.