Про це він розповів у своєму блозі.

«Енергетику давно потрібно вивести із сектору економіки і зробити її сектором державної національної безпеки, як то є, наприклад, у багатьох країнах. Тому що енергетика – це сфера безпеки. За сферу безпеки, за оборону, за енергетику, за енергетичні ресурси, надра ведуться війни, ми це прекрасно розуміємо», - стверджує Олександр Мусієнко.

Як він зазначає, не даремно росія намагається наступати на Курахівському напрямку, бо ж там є велике родовище літію, а літій – це нафта 21 століття, бо це електробатареї, які використовується у повсякденному житті для збереження електроенергії, для її накопичення.

Отже, констатує експерт, Міністерство енергетики варто переформатувати і приєднати до Міністерства оборони, хай це буде Міністерство оборони і енергетики чи Міністерство оборони і національної безпеки, над назвою можна думати, але головне – суть.

«Тобто, коли ми говоримо про оборону держави, це й оборона енергетики, ясна річ. Але переведення цієї важливої сфери в оборонну, у відповідне підпорядкування і надання статусу має звернути увагу зовсім на інше, і має так само створити захищені статті у бюджеті, видатки, регулювання. Відповідно, підхід до того, що енергетичні об'єкти – це не спосіб викачування просто грошей, витягування з людей чи щось подібне, а це оборона», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гагаркін заявив, що ескалація та пік війни ще попереду.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи зважиться Лукашенко на наступ на Україну.