Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Особливо мене «тішить», коли люди собі місію вигадують, це взагалі смішно. Чому? Місія – це термін зовсім конкретний. Були місіонери. Щоб мати місію, хтось має тобі її вручити і ти її маєш десь реалізувати. Тобто ти маєш місію, ну, посланник. За змістом слова це тобі хтось дає місію, і місіонер їде її виконувати», - пояснює Олег Хом'як.

До того ж, додає він, місія завжди позбавлена ​​особистого сенсу, тому що вона завжди передбачає користь іншим людям і тільки іншим людям. Отже, констатує експерт, у твоїй місії ніколи не буде нічого важливого для тебе самого, а зараз це якийсь маркетинговий хід і всі говорять про свою місію.

«Дуже проста матриця, щоб не плутатися: місія у тебе, у мене є тоді, коли над нами є хтось вищий за статусом, який нам її вручив, відповідно, ми з тобою підкоряємося цьому вищому і готові реалізувати ціною свого життя. Це зміст поняття місії», - наголошує Олег Хом'як.

За його словами, у випадку Ісуса Христа, звичайно, можна таке слово використати, був Бог, він дав йому місію. У разі ж Будди, розповідає гість програми, не було місії, він вирішував особисте питання – намагався розібратися у житті, і всі ми зараз переслідуємо власні інтереси.

Популярні новини зараз

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Симороз заявив, що у 2025 році будуть місцеві вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Михайленко пояснив, як має відбуватися комунікація між владою та суспільством.