Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, видання пише, що Курська операція мала бути ще на початку року, але її планування на січень-лютий вже саме по собі звучить дивно, ще й, мовляв, Залужний вважав це авантюрою. Але, пояснює він, будь-які операції ризиковані, авантюрою тоді можна назвати і Харківську офензиву у 2022, яка, до речі, була успішною. Також, додає експерт, виникає питання і до джерел Politico, коли воно пише, що через просування росіян на Донбасі ЗСУ змушені перекидати війська з Курщини на Покровськ.

«Таку версію дуже активно поширює росія і російські ресурси. Цікаво, як вона з'являється у Politico? Я ні на що не натякаю, я просто кажу про джерела. По-друге, знову ж таки є величезна проблема витоків інформації, із якою ми не можемо впоратися», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Далі, продовжує він, видання пише, що українські бійці у Курській області зупинилися для поповнення запасів і для того, аби переконатися, що їхні лінії не надто розтягнуті. За словами експерта, тут нічого дивного, логістичні лінії треба захищати, стабілізовувати, це за планом, і зараз ЗСУ перейшли до сковування російських військ, утримання їх на цьому плацдармі, аби вони не пішли на Донеччину.

«Говорити про те, що все пропало, ну, якось я не знаю… І з джерелами цими біда, це наша проблема, витоки інформації, які є все ж таки ще від військових, від Сил оборони і не тільки, інтриги, які зберігаються. Це погано, це те, із чим треба боротися. Курська операція показала, що, якщо немає витоків, є фактично ось така сталість, воно вдається», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотухін попередив про наслідки блокування Telegram.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, як Україна може для себе гарантувати мир.