Державна екологічна інспекція України повідомляє про встановлення ще двох аераційних установок на річці Десна в Київській області та продовжує здійснювати моніторинг екологічного стану води.

18 вересня 2024 року т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович провів виїзну нараду в селі Літки, що в Броварському районі Київської області, разом із керівником Столичної державної екологічної інспекції Яною Майбородою. У нараді також взяв участь начальник Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа.

т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович

Метою виїзної наради було встановлення ще двох аераційних установок на річці Десна, обговорення поточної ситуації на річці, координація дій та забезпечення ефективного моніторингу стану водойми в Київській області.

Аераційні установки були встановлені сьогодні на річці Десна нижче гирла річки Любич, поблизу села Літки Броварського району Київської області. Установки працюють по всій ширині річки завдяки потужному дизельному компресору DALGAKIRAN PA 64 (продуктивність 6400 л/хв (6,4 м³/хв)), наданому за підтримки Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

По дну річки Десна прокладено повітряну магістраль із пластику довжиною 100 м, яка перекриває основне русло річки для аерації. Компресор штучно насичує воду киснем, що прискорює процес окислення органічних речовин та сприяє природному очищенню річки. Аераційні роботи проводяться майже безперервно.

Зазначимо, що аераційні установки в Київській області працюють у трьох локаціях: у селах Літки та Пухівка Броварського району, а також у селі Пірново Вишгородського району. Керівник ДЕІ Столичного округу Яна Майборода доповіла т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігорю Зубовичу, що станом на 18 вересня 2024 року якість води в місцях водозабору для Києва відповідає нормам. Фахівці ДЕІ Столичного округу щоденно здійснюють відбір проб для оцінки динаміки змін.

Фахівці Держекоінспекції Столичного округу співпрацюють із Басейновим управлінням водних ресурсів середнього Дніпра, забезпечуючи постійний зв’язок і координацію дій.

Т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович надав рекомендації керівництву Столичного округу щодо контролю процесів аерації та регулярного моніторингу стану води в річці Десна на території Київської області.