Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Міністр закордонних справ Великобританії говорить про те, що ключовий момент зараз настає у війні. Ну, знаєте, щодо критичного моменту, будь-який день критичний. А ось щодо необхідності активізації, вона справді є, бо таки вже очевидно, що ця війна – це не війна лише росії та України», - зазначає Іван Ус.

Як він пояснює, це війна двох різних точок зору на те, хто залишається домінантною силою у цьому світі. І, якщо Захід хоче залишитися у ролі основного гравця, наголошує експерт, треба сильніше включатись у питання підтримки України, треба Заходу сказати, що він захищатиме свої принципи в Україні.

За його словами, також не треба відкидати версію присутності зарубіжних військ на території України, варто навіть згадати, як після цієї заяви Макрона злякалася вся росія. І тут, зауважує експерт, йшлося про те, що є певні цінності, які захищає Україна, і Франція не хоче, щоб Україна програла, щоб не ставити під ризик і ці цінності, а також імідж країн Заходу, які стоять за Україною.

«І Сполучені Штати Америки акуратно повинні також у своїй риториці говорити, що за певних розкладів вони не виключають, що буде їхня пряма участь, їх безпосередньо військових сил. Що, безумовно, дуже сильно може вплинути на російську федерацію», - підсумовує Іван Ус.

Популярні новини зараз

Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному

Українцям підвищать пенсії вже восени: хто потрапить до списку

Пенсіонери отримають надбавку з жовтня

Хто в першу чергу отримає повістки

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бюн заявила, що наступні ядерні випробування завдадуть росії ще більше руйнувань.

Також Знай.ua писав про те, що Мосійчук розповів, чи спрацює план перемоги України: «Інформаційний пил війни».