З 20 по 26 вересня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 391 захід контролю, складено 358 протоколів про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 109 тис. грн

До Державного бюджету стягнуто 105 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 67 млн 599 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 113 тис. грн.

Популярні новини зараз

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Важливі події відбудуться вже скоро: тарологиня назвала критичні дати для України

Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня

Українцям підвищать пенсії вже восени: хто потрапить до списку

Показати ще

Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 704 тис. грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства:

Вінницька область

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 82 тис. 739 грн, за незаконну рубку 290 дерев різних порід та діаметрів у межах полезахисної лісової смуги між с. Степанівка та с. Гуменне на території Вороновицької селищної ради Вінницького району. Заяву про вчинення злочину направлено до ГУНП у Вінницькій області.

Закарпатська область

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків на загальну суму 31 млн 295 тис. 726 грн за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, на території Лазещинського лісництва філії «Ясінянське ЛМГ» ДСГП «Ліси України». Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

Запорізька область

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 380 тис. 846 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, 107 дерев породи «в’яз» до ступеня припинення росту, на території ландшафтного заказника місцевого значення «Балка Мар'янівська». Матеріали направлено до ВП № 3 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області. Проведено розрахунок збитків на суму 966 тис. 751 грн, за самовільну заготівлю сіна, невстановленими особами, на території ландшафтного заказника місцевого значення «Балка Мар'янівська». Матеріали направлено до ВП № 3 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області. Проведено розрахунок збитків на суму 527 тис. 249 грн, за засмічення, невстановленими особами ґрунтової дороги на території природно-заповідного фонду – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Балка Кринична», відходами металургійного виробництва (гранульованим шлаком). Матеріали направлено до Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області.

Одеська область

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 15 млн 302 тис. 423 грн за вилов риби громадянами у лимані (озері) Алібей, без дозвільних документів на спеціальне використання природних ресурсів у межах території природно-заповідного фонду, а саме в межах Національного природного парку «Тузловські лимани». Матеріали направлено до Татарбунарського районного суду Одеської області.

Рівненська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 7 млн 172 тис. 600 грн за загибель водних біоресурсів у річці Устя м. Рівне. Матеріали направлено до ГУНП в Рівненській області. Проведено розрахунок збитків на суму 6 млн 552 тис. грн за загибель водних біоресурсів у Млинівському водосховищі, поблизу сіл Аршичин та Пекалів Дубенського району. Матеріали направлено до ГУНП в Рівненській області