Про це він розповів у своєму блозі.

«Зміни у цю ядерну доктрину нема сенсу навіть обговорювати і приділяти цьому час, це ніщо. Розумієте, ніщо не заважає путіну застосувати ядерну зброю. Та яка ядерна доктрина? І коли на Заході починають обговорювати це, дискутувати, а за яких умов, а що… Цього путін і прагне, тому що інформація розкачується, тому що люди це читають, тому що хтось сприймає всерйоз, тому що хтось боїться цих загроз, потім це нагнітається, потім це демонструється і виходить через вибори», - пояснює Олександр Мусієнко.

На його думку, західні аналітики роблять помилку, коли починають займатися буквоїдством цих доктрин і заяв. Звісно, констатує експерт, хліб усім потрібно їсти, але ж ми не будемо серйозно обговорювати чергові ядерні погрози путіна, немає жодної причини це робити, бо це показово.

«А раніше йому доктрина заважала, правда? Та нічого йому не заважало. У нього немає жодних ні моральних, ні законодавчих тим паче запобіжників, він чхати хотів на міжнародне право, на інші норми, і він це продемонстрував неодноразово», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Все це для того, стверджує він, щоб зірвати дозвіл Україні на далекобійні удари по території росії. На думку експерта, поки що адміністрація Байдена, як бачимо, має свої запобіжники для цього рішення, але, очевидно, консультації щодо цього будуть тривати, і, ймовірно, у жовтні на «Рамштайні» це питання знову піднімуть.

Популярні новини зараз

У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно

Повістки Укрпоштою: які непорозуміння можуть виникнути з ТЦК

В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60%

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, як переконати Захід дати Україні більше зброї.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як довго ще триватиме російський наступ.