За словами обізнаних джерел, це зробили Білий дім і Пентагон.

Таку інформацію озвучив американський політтехнолог та політолог Джейсон Смарт, який веде свою діяльність в Україні та на території пострадянських держав. Його пост про це з’явився 28 вересня у соцмережі X.

Він зауважив, що застереження щодо кадрових рішень у ГУР отримав президент України Володимир Зеленський під час ещодавнього візиту до США.

"Він отримав чіткий сигнал від Білого дому та Пентагону, що спроби Єрмака відправити у відставку Буданова матимуть негативні наслідки для співпраці між розвідувальними спільнотами США та України", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що тема "звільнення глави ГУР" нібито з подачі Офісу президента підіймалася з тиждень тому в мережі, але лише на рівні блогерів, які посилалися на власні "джерела на Банковій". Вони припускали, що Буданова хочуть призначити на посаду заступника головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Чутки поширилися після того, як міністр оборони звільнив Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка з посад заступників начальника ГУР, хоча сам Буданов це не погоджував.

Популярні новини зараз

За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Показати ще

"Ініціатором таких кадрових змін є керівник ОПУ Андрій Єрмак, який має намір замінити Буданова на підконтрольну собі людину. Причиною цього є, зокрема, високий рейтинг довіри до Буданова в українському суспільстві", – писали на цьому тлі деякі ЗМІ.

Зі свого боку політичний аналітик Олександр Кочетков припустив: оскільки в Буданова склалися плідні стосунки з західними колегами, "стрімкі кадрові зміни ризикують зруйнувати ці взаємини". Ще однією проблемою, зазначив автор, може стати те, що роботу Головного управління розвідки, яка дуже важлива під час війни, буде надовго дезорганізовано.