Про це він розповів у своєму блозі.

Як мінімум, зазначає експерт, бачимо, що Іран не поспішає на порятунок «Хезболі», але будемо спостерігати, як ситуація розвивається далі. Однак, констатує він, треба розуміти, що Близький Схід зараз буде відтягувати медійну увагу від України, напевно, до президентських виборів у США, тому що вони відтягнуть увагу на себе вже від усього.

«Щоб перебити російсько-іранську співпрацю, потрібно, звичайно, більше активності, і потрібно завдавати ударів безпосередньо по об'єктах виробництва зброї – ракет, дронів, інших видів озброєнь – в Ірані. А цього не досягти без масштабних повітряних кампаній. Чи здатні повітряні кампанії повною мірою вирішити питання з такою країною, як Іран? Не думаю через те, що є багато гір», - пояснює Олександр Мусієнко.

Принагідно він згадує, що повітряні удари і по хуситах у Ємені, звісно, зменшують у подальшому активність бойовиків, але не на довго, з’являться нові і вони знову б’ють по кораблях, тобто без сухопутної операції це не вирішити.

«Поки що це на ірано-російській співпраці не позначилось. І видно, що до Ірану літають дуже часто, буквально місяць тому там був Шойгу, секретар Радбезу, колишній міністр оборони росії, який пообіцяв ППО, а зараз туди поїхав Мішустін. Це все про залежність і це, до речі, про те, що росія втратила суб'єктність. От вони дуже часто розповідають, що вони «великие». Та що ви там «великие», якщо жебраєте зброю в Ірану, у Північній Кореї?», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Зміни в оформленні відстрочки: йти до ТЦК не обов'язково

Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..."

Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році

Терміново зверніться за субсидією: українцям зробили важливе оголошення

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман оцінив відносини Зеленського з Трампом та Гарріс: «Прямо 8 кіл пекла».

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко відповів на китайсько-бразильський план «Друзі миру».