Про це Charter97.org розповіли інформовані джерела.

«Українська компанія «Спецтехноекспорт», яка успішно постачала десятки тисяч таких боєприпасів, може втратити дуже важливих іноземних партнерів та налагоджений канал. На ринку говорять про політичний чинник: прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді вважає за краще зберігати нейтральне позиціонування. Не виключено, що зливання в пресу контрактів могло бути справою рук Головного управління розвідки Генштабу РФ, яке саме займається подібними питаннями», - сказав співрозмовник.

19 вересня агентство Reuters повідомляло про те, що Київ отримує індійські боєприпаси через європейські країни, зокрема Чехію та Італію. Через Іспанію та Словенію в Україну, можливо, потрапляють індійські складові для виробництва боєприпасів.

За інформацією агентства, Москва двічі намагалася вмовити Нью-Делі зупинити ці поставки. Зокрема глава російського МЗС Сергій Лавров говорив про це з міністром закордонних справ Індії. Але зусилля Кремля були проігноровані.

3 жовтня видання «Українська правда» опублікувало матеріал, де містилася інформація про контракти, пов'язані з постачанням снарядів індійського виробництва. Зокрема, було оприлюднено назву компанії-посередника, яка мала здійснити постачання мінометних пострілів, але нібито досі їх не зробила.

Популярні новини зараз

Тиск на гаманець стане нестерпним: подорожчає ще одна комунальна послуга

Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії

Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева

Повернення графіків відключення світла: як підготувати квартиру до стрибків напруги

Показати ще

Після публікації цієї інформації керівник української компанії «Спецтехноекспорт» Олексій Петров звернувся до Служби безпеки України із заявою про злочин.