Про це він розповів у авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«Сьогодні росія – ворог України, правильно? Для Дагестану також росія – це ворог. В інтересах України сьогодні має бути об'єднання з дагестанським народом у якихось процесах, які можуть завдати шкоди спільному ворогові – росії. Безперечно, так? Тому український парламент це (ред. – визнати Дагестан окупованим) мав зробити у перші місяці війні», - стверджує Ахмад Ахмедов.

Тим паче, нагадує він, дагестанці дуже незадоволені і війною, і мобілізацією, були ж протести, де жінки кричали, що Україна – нам не ворог, це не наша війна, що нам це не потрібне. Тому, стверджує гість програми, треба було визнати російську окупацію Дагестану.

«Нехай не буде 3 млн дагестанців на боці України, нехай буде 3 особи, у яких у голові дозріє розуміння того, що Україна – наш союзник, і треба допомагати Україні, і проводити якусь роботу. Але, повірте мені, не 3 особи з 3 мільйонів дагестанців знайдуться таких, а понад 30%», - наголошує Ахмад Ахмедов.

Проте, констатує він, досі не вдалося переконати парламент України, що це доцільно, що це у національних інтересах цієї самої України, бо деякі депутати не до кінця усвідомлюють ситуацію.

Популярні новини зараз

Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень

Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги

На опалення дадуть 16 тисяч: хто може отримати гроші

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков розповів, як ЗСУ можуть пробити позиційний фронт.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому відбувається евакуація сіл Білгородської області: «Хай бояться».