Про це він розповів у програмі «Діалоги» Максимом Ялі.

За словами експерта, саме затримка західного фінансування призвела до такої ситуації, що наша влада почала розповідати, що у нас зовсім немає грошей, хоча це була правда, тому треба терміново під цю тему піднімати податки. Хоча, стверджує він, якщо подивитися на кінець цього року, то дефіцит бюджету України буде нижчим, ніж торік.

«Це за умови, якщо нам все дадуть. Я вважаю, що, найімовірніше, вони виконають усі зобов'язання, вони можуть затримувати, але зазвичай виконують. Відповідно, у нас фактично потреби піднімати податки взагалі немає. Ось я вважаю, що немає взагалі фактично необхідності піднімати податки зараз, якщо нам Захід все дасть», - розмірковує Данило Монін.

Якщо ж будуть проблеми та затримки, констатує гість програми, то, звісно, ​​ми можемо насправді чинити так, як чинили у 2022 році, – друкувати гроші. 2022 року, згадує він, НБУ просто видав Мінфіну 400 млрд грн, але не можна сказати, що саме через це у нас так виріс курс долара, євро.

«Це був опосередкований наслідок, це не прямий наслідок. У нас насправді основна причина збільшення курсу пов'язана з тим, що імпорт вищий за експорт. У нас торговельний баланс дуже негативний, і він, на жаль, не оговтається поки що при девальвації», - підсумовує Данило Монін.

Популярні новини зараз

Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман дав свій прогноз: «Наступним президентом США у 2024 році стане…».

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, який план Б має Україна: «Якщо не НАТО, то…».