Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

По-перше, зазначає експерт, Захід не дає Україні реальної допомоги, бо спочатку для перемоги мала б викластися Україна. Як він пояснює, йдеться про те, щоб припинити розгул корупції, налагодити управління військами, взагалі управління країною, підтвердити легітимність влади – тобто це низка речей, які Україна мала зробити.

«Тому план перемоги не є планом перемоги за багатьма параметрами. Ну, я як мінімум назву перше – про нього не має знати ніхто, бо це секретна річ, бо алгоритм, як ви переможете ворога, не оголошується усьому світу і не презентується, бо ворог теж чує та готується», - наголошує Сергій Гайдай.

Принагідно він нагадує, як з початку 2023 року і до літа ми всі обговорювали, як наступатимемо, де наступатимемо, як опинимося в Криму і розіб'ємо росіян, тільки ось і росіяни готувалися, будували лінію Суровікіна, мінували шляхи підходу, і нічого не вийшло . А ось про Курську операцію, констатує експерт, ми ніде і нікому не анонсували, тому вона вийшла такою успішною.

Тому план оборони має виглядати приблизно так: те, що він є, і те, що ти розумієш, що його вже здійснюють, має виходити з того, що пішли перші результати. Ви вже це просто робите, ні в кого не питаючи. Ну, і найголовніше – ви це не презентуєте, ви не просите когось, ви не ставите умови, не кажете, що, якщо нам союзники допоможуть, тоді у нас буде перемога. Ви просто це робите, розраховуючи на себе», - підсумовує Сергій Гайдай.

Популярні новини зараз

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Розслабитися на пенсії не вийде: ким зацікавиться ТЦК

Дівчинку відвезли до лікарні з власного похорону: родичі прийшли попрощатися, а вона стиснула їхні руки

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мосійчук розповів, чи допоможе Україні запрошення до НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, чи чекає на Україну блекаут: «Початок зими буде важким, але…».