Спробуйте приготувати сметанник з яблуками й результат вас не розчарує.
Яблука є одним з найбільш типових фруктів на українському столі взимку. Також яблука стають чудовою основою для різноманітних десертів. Але що робити, якщо ви вже все встигли спробувати й прагнете нових кулінарних відчуттів? На поміч може прийти сметанник з яблуками, який своєю ніжно начинкою є чудовою альернативою навіть тортам.
Сметанник з яблуками
Інгредієнти:
Тісто:
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Вершкове масло — 150 гр
- Яйце — 1 шт
- Борошно — 280 гр
- Сах пудра або цукор — 2 ст л
- Розпушувач — 1 ч л
- Щипка солі
Заливка:
- Сметана — 400 гр
- Яйця — 3 шт
- Цукор — 100 гр
- Начинка — яблука
Приготування:
Борошно, цукор, сіль, розпушувач, масло перетерти в крихту. Додати яйце і замісити тісто. Прибрати в холодильник на хв 30.
Для заливки з'єднати сметану, яйця і цукор.
Яблука очистити і дрібно нарізати.
У форму викладаємо тісто і розподіляємо, можна допомогти собі за допомогою склянки. Робимо високі бортики.
Викладаємо яблука і заливаємо заливкою. Прокручуємо форму навколо своєї осі, щоб начинка лягла рівномірно.
Випікаємо при температурі у 160 градусів до золотистого кольору.
Смачного
Раніше повідомляли, смачніше хачапурі: рецепт традиційного осетинського пирога.
Як повідомляв Знай.uа, супчик- "трансформер", він же холодець з яловичої рульки, такого ви точно не пробували.
Знай.uа писав, рецепт пікантної капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.