Під час пандемії люди робили запаси продуктів тривалого зберігання, тому ринок молочних консервів виграв від нестабільної ситуації.

Про це сказав бізнесмен, акціонер одного з молочно-консервних комбінатів Валентин Запорощук в ефірі "Романенко Бесіди".

"Згущене молоко - це, по суті, молоко, просто яке має можливість зберігатися рік, іноді є триваліші терміни. І, напевно, люди в період пандемії, і не лише в нашій країні, а і в цілому у світі, схилилися більше до запасів. Запасів продукції, яка могла б зберігатися на полиці і, напевно, спрацьовують свого роду інстинкти самозбереження", - сказав Валентин Запорощук.

Він відмітив, що в радянські часи вдома мав бути запас цукру, мішок борошна.

"Так само саме і продукція молочного виробництва, напевно, хтось із запасом вдома зберігає. Тому що ми пам'ятаємо, коли карантинні заборони, коли не працювали магазини, транспорт і не можна було доїхати купити і усі брали із запасом - природно, продукція тривалого зберігання, напевно, в цій ситуації мала більше виграшну позицію. І в цілому у світі ми бачимо, що кон'юнктура зрушилася у бік таких продуктів. Що не можна сказати, напевно, про багато напрямків бізнесу", - додав бізнесмен.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

За його словами, зараз дуже страждають певні галузі, наприклад, машинобудування. Таким чином, зупиняються заводи і не лише в Україні, але і у цілому світі.

"На сьогодні уряд провідних країн друкує гроші з метою підтримати економіку, людей, щоб вони хоч би не померли з голоду. Тобто, така нестабільна ситуація, вона, звичайно, для таких видів продуктів, як наша - вона грає в плюс", - підкреслив Запорощук.

Також нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Шмигаль продовжив карантин до 30 квітня, і це ще не кінець.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Гетманцев заявив, що депутати повинні стимулювати розвиток промисловості, а не лобіювати інтереси аграрних олігархів.